Nog even geen glasvezel

Durk Geertsma

Jack en Karin van Munster besluiten een glasvezelabonnement bij Vodafone te nemen voor telefoon, televisie en internet. De basisinstallatie is bij de prijs inbegrepen. De monteur ziet dat voor het maken van een aansluiting kabels getrokken moeten worden.

In de meterkast moet een stopcontact komen. Van Munster wil die extra kosten niet betalen en spreekt met de monteur af dat ze afzien van het contract. Die bevestigt dat dat kan. Er zullen geen verdere facturen komen. Maar die vlieger gaat niet op. Vodafone blijft de familie facturen sturen en blijft ook na de nodige e-mailwisselingen volhouden dat er betaald moet worden. Vooraf zou duidelijk zijn dat de aanleg van een stopcontact niet tot de basisinstallatie zou behoren.

Vodafone zoekt het op ons verzoek uit en dan kan er alsnog ontbonden worden. ,,Als bij de installatie blijkt dat er meer werkzaamheden nodig zijn dan waarin de basisinstallatie voorziet, wordt een offerte opgesteld waarin staat welke extra werkzaamheden wanneer en voor welke prijs worden uitgevoerd. Pas als de klant akkoord geeft op de offerte met een handtekening, worden de werkzaamheden uitgevoerd. Bij Van Munster ontbreken de offerte en de handtekening. Vodafone vergoedt daarom de kosten en biedt ontbinding aan", aldus de woordvoerder.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.