Monsters in het gemeentehuis van Beemster

Redacteur Waterland
middenbeemster

Een film, een verhaal en muziek ter inspiratie en dan aan de slag. Dertig kinderen maken dit weekeinde monsters in de tuin van het gemeentehuis in Middenbeemster.

Monsters kleien is een initiatief van de werkgroep Cultuur binnen de stichting Beemster 400.

Van het woeste water tot de sompige klei, dat was het uitgangspunt, en de tekst ‘Bullebak’van Chris Bernhart gaf het laatste zetje richting ‘Monsters van klei’. Chris Bernhart schrijft teksten voor de band Van Puffelen, waaronder dus die over de bullebak: ’t is de bullebak / de bullebak uit de sloot / blijf uit de buurt van het water / want hij grijpt je bij je poot.

Veertjes, stokken, schelpen, stro, en natuurlijk klei staan op een zonovergoten tafel in het gras. Vanaf de overdekte tafels - er wordt gewerkt in de schaduw - eromheen halen kinderen de benodigde ingrediënten voor hun monsters. Ze werken er een dagdeel aan en het resultaat is, vrijwel zonder uitzondering, een zeer geslaagde bullebak.

Ze staan straks tot half juni tentoongesteld in het gemeentehuis, daarna gaan de monsters op zwerftocht door de polder. Ze blijven binnen de dijken, dat wel.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.