Vragen raadslid over situatie hertenkamp

Tanja Koopen
Enkhuizen

Raadslid Stella Quasten wil van het college van Enkhuizen weten hoe het staat met de hertenkamp, de heemtuin hiernaast en stadscamping de Vest nu deze ruim een half jaar geleden in beheer zijn gegeven aan Leekerweide, de Baanbreker, WmoBuroFlo enPalito BV. Als fractie Lijst Quasten heeft zij hierover een reeks vragen aan het college gesteld.

De genoemde partijen namen het beheer van deze locaties over nadat de stichting Philadelphia hiermee na jaren stopte. Stella Quasten vraagt zich af hoe het hiermee nu gaat. Zo wil zij weten hoeveel vrijwilligers en cliënten hier nu precies werken, nadat eerder werd gesproken over 25 cliënten en 10 vrijwilligers. Ook wil Quasten een plan van aanpak en een exploitatieopzet voor de drie locaties zien. Ze is ook benieuwd of de gemeente het achterstallig onderhoud al heeft afgewikkeld met Philadelphia.

Quasten constateert dat er contractueel ’duidelijke en controleerbare afspraken’ met de partijen zijn vastgelegd. Maar dit contract is niet openbaar gemaakt, waardoor de gemeenteraad dit niet kan controleren.

Kantinegebouw

Quasten wil meer weten: Is het kantinegebouw al opgeknapt? Hoezo zijn er zorgen voor het dak van het gebouw van de hertenkamp? Is de overname voor cliënten, personeel en de dieren vlekkeloos verlopen? Heeft Leekerweide voor adequaat, dierdeskundig personeel gezorgd? Wat is er tot nu toe allemaal concreet veranderd en verbeterd?

,,Het zijn veel en uitgebreide vragen’’, realiseert Quasten zich. ,,Maar gezien de waarde die de hertenkamp voor veel Enkhuizers heeft, en gezien het goed is om een vinger aan de pols te houden, leek ons dat wel op z’n plaats.’’ Quasten heeft haar vragen vrijdag gesteld. De antwoorden van het college volgen later.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen