Geen vergunning voor Hoornse coffeeshophouder

Redacteur West-Friesland
HOORN

De eigenaar van coffeeshop De Boot in Hoorn krijgt geen exploitatievergunning meer. Burgemeester Onno van Veldhuizen zegt op basis van Bibobonderzoek en een aantal recente feiten 'geen ruimte te zien' om een nieuwe vergunning te verlenen.

De exploitatievergunning voor De Boot verliep begin oktober. Eigenaar Jan Silver diende een nieuw verzoek in.Van Veldhuizen liet daarop een Bibobonderzoek naar hem uitvoeren. In zo'n onderzoek wordt de handel en wandel van een persoon uitgeplozen, om te kijken of de vergunning niet mede wordt gebruikt om strafbare feiten mee te plegen.

Eerdere onderzoeken deden voor zowel coffeeshop 't Keteltje op het Kerkplein als De Boot aan de Dubbele Buurt 'de seinen op rood gaan'. Het nieuwe onderzoek pakt ook niet goed uit voor Silver.

Daarmee komt er op korte termijn geen coffeeshop in Hoorn. Bij de gemeente hebben zich inmiddels al veel ondernemers gemeld die een dergelijk bedrijf willen openen in de stad. Er kunnen twee vergunningen worden afgegeven: een voor de binnenstad en een voor daarbuiten.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen