Raadslid in nieuw bestuur Helderse Kings

Spelers van Kings op weg naar het nieuws over het faillissement van Kingsdome. FOTO GEORGE STOEKENBROEK

Ed Dekker
Den Helder

Raadslid Daniëlle Pater van de Stadspartij zit in het nieuwe bestuur van Port of Den Helder Kings dat zich sterk maakt voor een doorstart van de club. Zij is groot basketballiefhebber. Het bestuur is dinsdagavond gevormd.

Het bestuur bestaat uit drie personen. De andere twee leden zijn Dennis van Oossanen en Dennis Verhoef. Huidig algemeen manager van de Kings Piet Meijer wordt adviseur. Van Oossanen dinsdagavond laat: ,,Wij zien mogelijkheden om deze maand bij sponsors voldoende geld op tafel te krijgen om in elk geval het seizoen af te maken.”

Van Oossanen speelde in de jeugd basketbal op topniveau bij de Noordkop. Dennis Verhoef wordt voorzitter. Dat was hij ook al eerder, in het begin van de Kings-periode.

Steeds duidelijker wordt hoe groot de voet was waarop Kingsdome BV leefde. Recente kritiek dat ’alles kon’ werd gistermiddag treffend geïllustreerd. Kings-curator mr. Axel de Groot gaf aan dat de schuld bij Kingsdome was opgelopen tot zeker 400.000 euro.

Kingsdome, sinds dinsdagmorgen failliet samen met Topbasketball Den Helder Kings BV, bouwde deze schuld op in iets meer dan twee jaar tijd. Het bedrijf exploiteerde het gelijknamige sportcomplex, de thuishaven van de basketballers. De accommodatie, vorig jaar voor tonnen verbouwd, biedt ook ruimte aan onder meer kinderopvang, sportschool en fysyiotherapie. De gevolgen van het faillissement voor hen zijn nog onbekend. Curator De Groot gaat hierover overleggen met de eigenaar van het complex, een Amsterdamse ondernemer.

Dante Vastgoed

Kingsdome is een bv van Dante Vastgoed BV. Dit bedrijf is van Rob Waardenburg en Paul Mijnen. Tussen beide compagnons is een breuk ontstaan. Waardenburg heeft het voor het zeggen. Met Waardenburg Beheer BV is hij enig bestuurder van Dante Vastgoed. En de 43-jarige Waardenburg is enig aandeelhouder en enig bestuurder van Waardenburg Beheer.

Ook de andere failliete bv, Topbasketbal Den Helder Kings, is van Dante Vastgoed. De schuld bij deze twee jaar oude bv is rond de 200.000 euro. Met de twee faillissementen lijkt Waardenburg een spoor van schulden achter te laten in Den Helder. Drie schuldeisers vroegen bij de Alkmaarse rechtbank het faillissement aan van Topbasketbal (de Kings zelf), zeven dat van Kingsdome. Een schuldeiser, bouwbedrijf Van der Wal, heeft een rechtszaak aangespannen tegen Dante Vastgoed. De zitting is 8 december.

Coltof

Ondernemer René Coltof speelt bij het eventuele voortbestaan van de Kings een minder grote rol dan het leek. Hij schermde met ’geïnteresseerde sponsors’, maar daar is nog niets van gebleken. Rob Waardenburg, tot dinsdagmorgen clubeigenaar, is nog niet helemaal van het toneel verdwenen. Onder curator De Groot blijft hij nog even aan als ’bestuurder met beperkte bevoegdheid’. Het is niet bekend hoe lang de afwikkeling van de faillissementen duurt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.