‘Tast het avontuur’

© HSPublicity

Avonturenpark Hellendoorn is 16 april exclusief geopend voor mensen met een visuele beperking. Met enkele aanpassingen wil Avonturenpark Hellendoorn de toegankelijkheid van het park verbeteren. De dag wordt gehouden in samenwerking met de stichting Bartiméus.

Een dagje uit naar een pretpark is voor veel gezinnen in Nederland heel vanzelfsprekend. Voor mensen met een visuele beperking kan een dagje uit echter belemmeringen opleveren, die soms echter eenvoudig verholpen kunnen worden. Voorafgaand aan de ‘Tast het avontuur’-dag wordt een aantal belangrijke aanpassingen gedaan, die de toegankelijkheid van het park verbeteren. Er is bijvoorbeeld extra bewegwijzering, de muziek in het park is uitgeschakeld en er zijn speciale hulpmiddelen beschikbaar zoals een speciale plattegrond in grootletter- of brailleversie met voellijnen.

Voor de dag wordt een beperkt aantal kaarten verkocht, waardoor medewerkers meer aandacht aan de bezoekers kunnen besteden. Kaarten voor deze speciale dag worden verkocht via de website van Avonturenpark Hellendoorn op www.avonturenpark.nl/tasthetavontuur.

Het is niet de eerste keer dat Avonturenpark Hellendoorn het park openstelt voor een bepaalde doelgroep. Twee jaar geleden hield het park de eerste Auti Doe Dag, speciaal voor kinderen met autisme. Het pretpark werd prikkelarm gemaakt en medewerkers werden geïnstrueerd hoe met kinderen met autisme om te gaan. Het resultaat: een leuke dag voor kinderen met autisme en hun gezinsleden.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.