Purmerender Hoogwerf ict’er van het jaar

Sander Hoogwerf (links) met bokaal. Rechts directrice Daniëlle Evers van ICTWaarborg.© Foto aangeleverd

Sebastiaan van Loosbroek
Purmerend

Purmerender Sander Hoogwerf (41) is door brancheorganisatie ICTWaarborg uitgeroepen tot ict’er van het jaar met zijn eenmansbedrijf Swaho Computerhulp.

Hoogwerf kreeg de juryprijs toebedeeld omdat hij onder meer zijn klanten snel helpt, zowel overdag als in de avonduren werkt en het hele bedrijf in z’n eentje runt. ,,Ze zeiden dat ik zowel ict’er, directeur als administrateur ben’’, vertelt Hoogwerf lachend.

Hoogwerf helpt zowel particulieren als bedrijven met ict-oplossingen, legt wifinetwerken aan en beschermt computernetwerken tegen ransomware en andere digitale bedreigingen. Ook repareert hij vanuit huis laptops en computers, die hij bij de klanten thuis ophaalt en waar mogelijk binnen 48 uur terugbrengt.

,,Ik had het totaal niet zien aankomen’’, zegt Hoogwerf. ,,De twee andere genomineerden (HNR Automatisering BV uit Utrecht en NEH Servicedesk uit Leusden, red.) zijn namelijk geen kleine jongens op de markt.’’

Vorig jaar werd zijn bedrijfje al uitgeroepen tot beste servicebedrijf van Noord-Holland. Dat was geen juryprijs maar een publieksprijs.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.