Vast dienstverband of zzp’er?

© HSPublicity

Denk je er ook wel eens over na om een eigen bedrijf te beginnen? Dan ben je niet de enige. Meer dan 40 procent van de professionals met een vast dienstverband overweegt het zelfstandig ondernemerschap. Omgekeerd blijkt dat van de huidige zzp’ers slechts 10 procent een loondienstverband ziet zitten. Dat blijkt uit een onderzoek van RulersGroup, zaakwaarnemer voor ICT-professionals, op LinkedIn.

Zzp’ers willen vooral zelfstandig blijven vanwege de vrijheid die ze hebben. De vrijheid en de uitdaging om zelf opdrachten te kiezen, geeft veel voldoening en werkplezier, al geven sommigen aan dat het de afgelopen jaren soms lastig was om nieuwe opdrachten te verwerven.

Bij de professionals in loondienst en zzp’ers die loondienst overwegen, is het juist de zekerheid die hun keuze bepaalt. Niet bang te hoeven zijn om zonder werk te zitten en geen administratieve rompslomp hebben geeft rust. Hoewel anderzijds wordt opgemerkt dat het in de afgelopen periode een schijnzekerheid betrof voor wat betreft het vaste dienstband; reorganisaties waren immers aan de orde van de dag.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.