Parelhoen blijft in vernieuwd 't Woud

Redacteur Alkmaar
't woud

De vertrouwde parelhoen is gebleven. Gesudderd geserveerd, net zoals oma Wies Wijker-Scheltus dat deed. Maar kleindochter Bianca Wijker (26) heeft de kaart van Gasterij 't Woud verder stevig vernieuwd.

Met de komst van Bianca gaat de uitspanning tussen Bergen en Egmond een nieuwe toekomst tegemoet. Zomertoerders kunnen maandag 13 augustus kennis maken met de nieuwe gastvrouw. De tweede etappe van de NHD-wandeltocht vanaf Camperduin eindigt in buurtschap 't Woud.

Bianca Wijker voegde zich een half jaar geleden bij haar moeder Diane, na het afronden van haar opleiding hotelmanagement. Haar ambitie? ,,Hier de best lopende tent van Bergen van maken'', lacht zij. Om te beginnen heeft Bianca de kaart naar een hoger niveau getild. ,,Danny van Keulen en Tom Kuhl runnen nu de keuken. Zij kunnen onwijs lekker koken, gewoon top.''

Speciaal voor de Zomertoer is Gasterij 't Woud maandagmiddag open. In de zomer, vanaf april, kunnen gasten er terecht van woensdag tot en met zondag. Als het kouder wordt, is dat vanaf donderdag. Bianca heeft de lunchkaart uitgebreid. Van het hoofdgerecht kan al vanaf drie uur worden genoten.

De locatie van de gasterij is fenomenaal, precies op de scheiding van duin en polder. Voor het oneindige Noordhollands Duinreservaat, achter de open Philisteinse en Wimmenummer Polder. Geen wonder dat het vroegere café-pension 'Duinzicht' heette, toen opa Karel Wijker 42 jaar geleden eigenaar werd.

Als derde generatie is Bianca in de voetsporen van haar vader Willem getreden. Hij is in 2000 omgekomen.,,Wat ik belangrijk vind?'', herhaalt Bianca. ,,Dat onze gasten zich thuis én verwend voelen. Een informele, huiselijke sfeer, dat willen mijn moeder en ik.''

Opa Karel Wijker draagt nog steeds zijn steentje bij. Zijn verzameling van alles wat met zee heeft te maken, is de basis van het opvallende interieur van 't Woud, vol zeeschilderijen, knopenborden en andere maritieme voorwerpen. Net een museum.

Zestig plaatsen binnen, zestig op het terras. En een speeltuin. Gastvrouwen Bianca en moeder Diane bieden veel mogelijkheden, daar aan de duinvoet. Het plezier is terug in het café-restaurant, da's te proeven. ,,Wij zetten in op een mooie balans tussen vertrouwd en vernieuwd'', zegt Bianca.

De verjongde aanpak proef je straks ook met de wildgerechten. Ontdek na de Zomertoer hoe Danny en Tom toveren met fazant, konijn en hert.

ED DEKKER

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.