Eerbetoon aan 35 jaar rijplezier

© HSPublicity

Met de introductie van de Golf GTI Edition 35 brengt Volkswagen een sportief eerbetoon aan ‘de moeder van alle hot hatches’. Ten opzichte van de toch al compleet uitgeruste Volkswagen Golf GTI is de Edition 35 standaard van de volgende extra’s voorzien: bi-xenonverlichting met led-dagrijverlichting, lichtmetalen 18-inchwielen, de led-achterlichten van de Golf R, extra donker getinte achterruit en achterste zijruiten, aangepaste voor- en achterbumper, de sideskirts van de Golf R en zwartgelakte buitenspiegels.

In het interieur is de versnellingspookknop in golfbaldesign een duidelijke verwijzing naar de oer-GTI. Verder zijn de gordels en vloermatten voorzien van rode biezen en komt het 35-logo terug in de hoofdsteun van de voorstoelen en op de instaplijsten. Ook een speciale ‘35-sleutelhanger’ behoort tot de exclusieve jubileumuitrusting.

Ook motorisch verschilt de Edition 35 van de reguliere Golf GTI. In plaats van 155 kW heeft de jubileumuitvoering 173 kW vermogen. Ook het maximumkoppel is verhoogd, van 280 naar 300 Nm. Hierdoor is de Golf GTI Edition 35 goed voor een topsnelheid van 247 km/uur en een sprint van 0 naar 100 km/uur in 6,6 seconden. De Golf GTI Edition 35 is er in drie klassieke GTI-kleuren: Deepblack pareleffect, Candy White en Tornadorood. De oplage bedraagt slechts 35 exemplaren.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.