Heemskerker mag gehate enkelband af

Frits Verhagen
Haarlem

De 33-jarige Sergio S. uit Heemskerk, die vrijdagmiddag door de rechtbank in Haarlem werd veroordeeld voor een reeks kraken in bedrijfsauto's, hoeft niet langer met een enkelband door het leven.

S. kreeg wel bijna een jaar cel opgelegd, waarvan ruim zes maanden voorwaardelijk. De Heemskerker heeft die straf al in voorarrest uitgezeten.

Sergio S. moet daarnaast verplicht meedoen aan een psychische behandeling en een cursus volgen om beter met zijn geld om te gaan.

De rechtbank acht hem schuldig aan de kraak van een groot aantal bedrijfsauto's in Heemskerk, Castricum en in de regio Alkmaar. Sergio S. werd in de vroege ochtend van 16 januari dit jaar aangehouden in een auto waarin een flinke verzameling gestolen gereedschap bleek te liggen. Dat was kort daarvoor uit bedrijfsauto's in Heemskerk en Castricum gestolen. Ook lag er een gestolen portemonnee bij.

Ontkend

De Heemskerker heeft de meeste feiten ontkend. Volgens hem willen politie en justitie hem koste wat kost te grazen nemen en wordt hij daarom geregeld onterecht opgepakt. S. zei twee weken geleden ook dat hij van de gehate enkelband af wilde, omdat het elektronisch toezicht hem hindert bij het zoeken naar werk en in zijn sociale leven.

De man is ook veroordeeld voor mishandeling en drugsbezit. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie twee weken geleden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.