Koffie-uurtje voor spelregelkenners

Redacteur Schagen
Schagen

De spelregelkenners van Con Zelo zijn op de koffie geweest bij wethouder Ben Blonk van hun nieuwe gemeente Schagen.

Want kampioen van Nederland worden is geen toeval. Daar gaat een serieuze voorbereiding aan vooraf. Die in het geval van Con Zelo tot fijnzinnige discussies kan leiden op de trainingsavonden waar dieper op de stof wordt ingegaan en de zin en onzin van de materie wordt gefilterd. Die aanpak bracht de afvaardiging uit Waarland de titel. Met een uitnodiging van het gemeentebestuur van Schagen als bonus.

Aan de koffietafel met wethouder Ben Blonk legden de coaches Erwin en Dick Dam met hun troeven Thomas en Dennis Bakker, Pieter Jan Wondergem en Sam Houtenbos nog eens uit wat spelregelkennis inhoudt en hoe de club Con Zelo van zoveel bagage kan profiteren.

,,Het was een gezellig uurtje’’, zei Erwin Dam achteraf. ,,Naast het team waren er ook belangstellende ouders meegekomen. En iedereen was welkom. We hebben het ook gehad over hoe die jongens zelf tegen zo’n kampioenschap aankijken en of ze ook bij de club actief zijn als scheidsrechter.’’ Steeds kon het antwoord bevestigend zijn.

,,Sterker, Pieter Jan Wondergem voetbalt en fluit weliswaar niet meer bij Con Zelo. Maar piekert er niet over om dit team van spelregelkenners los te laten. Het was, vanwege zijn leeftijd, de laatste mogelijkheid om actief aan het NK mee te doen. Maar Pieter Jan blijft zeker op de oefenavonden meedoen met het team en zal zich daarnaast wellicht verder kunnen profileren als assistent coach.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.