Podium Grote Kerk Beverwijk vol met acht harpisten

Harpiste Colet Nierop.© Foto’s Rick Akkerman

Ton de Lange
Beverwijk

Moeder en zoon op harp, het is een bijzonder gezelschap waarmee de ervaren Beverwijkse harpiste Colet Nierop (41) zondag om 12.30 uur gratis optreedt in de Grote Kerk van de plaats waar ze sinds een jaar woont.

Tamara Hofman uit IJmuiden en haar achtjarige zoon Reggie - de enige ’man’ in het achtkoppige ensemble Snaren & Co - zijn leerlingen van Nierop. Reggies zus is er zondag niet bij, maar ook zij speelt harp. ,,Niet de beroemde Kelly Family, maar de Hofman Family”, lacht de docente.

Colet Nierop, geboren in Sint Maartensbrug, studeerde in 2001 af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, als uitvoerend musicus en theatermusicus. Het laatste bracht haar bijzondere optredens met onder meer het Mondriaan Kwartet: de voorstelling ’Alzheimer’ met hedendaagse muziek van de Amsterdamse topcomponist Chiel Meijering.

Ze vormt het duo Jazsol Green met de in België woonachtige Eddie Conard, een van de meest gevraagde percussionisten in de Benelux. ,,Vóór de kerst willen we een cd uitbrengen, met eigen werk en hits van bijvoorbeeld Sting en The Police, zoals ’Probably me’, ’Fragile’ en ’Every breath you take’. Eddie doet de zang. Er staat al iets op YouTube.”

Snaren & Co met leerlingen van Nierop - jong en oud, beginnend en gevorderd, van Uitgeest tot Bennebroek - speelt werk van Vivaldi, maar ook Ierse volksmuziek en Zuid-Amerikaanse habanera.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.