De Boemel viert titel met supporters

Erik Poel
Emmeloord

Bij de finales van het gesloten Nederlands kampioenschap heeft het D jeugdteam van volleybalvereniging De Boemel geweldig gepresteerd. De ploeg van de coaches Margreet Jaarsma en Jacqueline de Nijs behaalden de gouden medaille. De meisjes C en B van Dinto wisten de finale niet te bereiken en werden beide vierde.

De Boemel was met vijf meisjes en twee jongens afgereisd naar Emmeloord en kon door deze brede selectie iedereen inzetten bij de poulewedstrijden. Hierin was Somas/Activia uit Sint Anthonis de eerste opponent. De Tuitjenhorners speelden degelijk, maar moesten duidelijk nog groeien in het toernooi. Desondanks werd de sterke tegenstander met 25-19 en 25-18 verslagen. VC Sneek werd vervolgens eenvoudig met 25-14 en 25-12 aan de kant gezet. Tegen VCV uit Varsseveld was één set genoeg (25-22) om poulewinnaar te worden.

In de kruisfinale was Hevoc uit Heerenveen, een compleet jongensteam, de laatste horde voor de eindstrijd. Met een volledig meisjesteam in de basis werden op een hoog niveau de Friezen weggespeeld: 25-13 en 25-19.

In de finale stond Polaris uit Helmond op het programma. Deze ploeg had nog geen set verloren en was ook nu de eerste set de beste: 22-25. De Boemel rechtte de ruggen en dwong met 25-17 een derde set af. Hierin werd een 8-6 veldwissel sterk uitgebouwd naar en 15-6 overwinning en kon het behalen van het Nederlands kampioenschap met de grote schare supporters uit Tuitjenhorn gevierd worden.

De meisjes B van Dinto met coach Bob Versteegh startte aarzelend tegen Somas/Activia. Na een 16-25 setverlies was de ploeg wel weer bij de les en pakte met dezelfde cijfers het tweede deel. Ook tegen Sudosa Assen was setwinst mogelijk. Hierbij kon het setpoint niet verzilverd worden: 24-26.VCV Varsseveld was net een te grote horde, waardoor er om het brons gespeeld moest worden tegen Somas/Activia.

De meisjes uit Warmenhuizen haalden niet het gebruikelijke niveau en vielen voor het eerst sinds jaren buiten de medailles. De C formatie van Dinto met coach Bas Willemstijn had twee jaar geleden als D jeugd nog zilver behaald op het NK, maar kon nu alleen een gelijkspel in de poulefase afdwingen tegen Impala uit Leek. Tegen dezelfde opponent moest later op de dag gespeeld worden om de bronzen medaille, maar het krachtsverschil bleek nu te groot.

De Boemel: Rosan Pronk; Kjersti Kuilboer; Rian Hof; Kim Jaarsma; Juul Kruijer; Jeff Tromp; Wout Sytsma.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen