’Ark levert bijdrage aan haven Hoorn’

De Ark van Noah aan de Compagniessteiger.© Foto Holland Media Combinatie

Hoorn

De Ark van Noah in de haven van Hoorn kan daar de levendigheid ten goede komen en levert een bedrag op voor de exploitatie van de haven. Reden genoeg voor het college om de enorme houten ark een plek te gunnen aan het Oostereiland.

Dit schrijft het college aan de fractie van Hoorn Lokaal, die vragen stelde over de vergunning die de eigenaar van de ’verhalenark’ kreeg om van augustus tot en met februari aan de Compagniessteiger te liggen. Joke van der Meij van Hoorn Lokaal sprak de vrees uit dat de ark ervoor zou zorgen dat er alsnog weer riviercruiseschepen aan het Houten Hoofd zouden komen te liggen. In één geval was er tegen de afspraken in ook zo’n schip aan het Hoofd afgemeerd.

Dat laatste kwam volgens het college niet door de aanwezigheid van de Ark van Noah, maar omdat er aan boord van het cruiseschip veel mindervaliden waren, die aan het Oostereiland door de aanwezigheid van andere cruiseschepen niet gemakkelijk van boord konden.

Het college had de verhalenark toestemming gegeven een half jaar aan het Oostereiland te liggen, omdat het in andere havens een grote publiekstrekker was. Daar komt bij dat de eigenaar liggeld betaalt.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen