Julianadorper Powerfestival 2011: gebulder in de blubber

Redacteur Den Helder
JULIANADORP

Op een waterige zondagochtend is het Julianadorper Powerfestival 2011 (JPF) van start gegaan, zonder - ook tot verrassing van de organisatie - geen enkele afmelding. Zo'n honderdtwintig equipes, plus nog eens twintig tractoren in de (opgevoerde) vrije klasse laten zich vandaag van hun beste kant zien.

Ongeveer dertig milimeter water viel er het laatste etmaal neer op de wedstrijdbanen achter het Junior College in Julianadorp. Toch ligt de baan er niet gek bij en kan de trekkertrek gewoon doorgaan. De JPF-organisatie heeft er voor gekozen de zandgrond niet te vervangen door klei, zoals bij dergelijke wedstrijden vaak gedaan wordt. Dat pakt nu goed uit; zandgrond laat het water beter door.

Nu het rond het middaguur gedaan lijkt te zijn met de meeste buien, lijkt ook ook het publiek meer warm te lopen voor het evenement, waarbij 125 vrijwilligers en zeventig sponsors betrokken zijn. Dat gaat weliswaar ten koste van het als parkeerterrein ingerichte grasveld, maar ter geruststelling: voor wie vast komt te zitten is er altijd een tractor in de buurt.

Meer in de Helderse Courant van maandag

Update: kijk hieronder voor de podiumplaatsen van de trekkertrek en de winnaars van de behendigheidswedstrijden (pdf).

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.