Enkhuizers krijgen boete voor te vroeg vuil

Enkhuizers krijgen boete voor te vroeg vuil

Redacteur West-Friesland
enkhuizen

Inwoners van de Enkhuizer binnenstad moeten hun vuilniszakken en afvalcontainerbakken niet te vroeg op straat neerzetten. Dat wordt hen verteld in een brief van de gemeente en afvalinzamelbedrijf HVC.

Wie zijn afval te vroeg op straat blijft zetten, krijgt voortaan een geldboete. De actie vloeit voort uit het feit dat bij de gemeente Enkhuizen de laatste tijd veel klachten zijn binnengekomen van bewoners over afval op straat.

Ook HVC klaagt hierover. Het huisvuil wordt pas op de dinsdagochtend opgehaald, en mag op deze dag ’s ochtends vroeg worden neergezet. Veel afval wordt echter al op maandagavond op straat gezet. Gevolg hiervan is dat veel vuilniszakken ’s nachts en in de vroege ochtend worden opengescheurd door katten, honden en vogels.

Het afval dat hierdoor op en langs de openbare weg achterblijft, moet door HVC worden opgeruimd en meegenomen tijdens de gewone ronde.Het levert niet alleen ergernissen op bij bewoners. Het opruimen van het losliggende afval kost de gemeente ook extra geld.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen