Kustbus klaar voor toeristen in Noordkop

Kustbus klaar voor toeristen in Noordkop archieffoto© ARCHIEFFOTO

Redacteur Schagen
petten

NoordkopLijn 851, de Kustbus, staat in de startblokken om vanaf zaterdag toeristen, dagjesmensen en andere passagiers tussen Petten en Den Helder langs de Noordzeekust te vervoeren.

Deze speciale dienstlijn van Connexxion rijdt van 1 juni tot en met 1 september alle weekenden en tussen 24 juni en 30 augustus ook dagelijks.

De Kustbus rijdt tussen 9 en 20 uur om het uur en start zowel in op Plein 1945 in Petten (vertrek: twaalf minuten over het hele uur) als het NS-station in Den Helder (vijf minuten over het hele uur).

Lijn 851 doet in totaal veertien tussen-/opstaphaltes aan. Die zijn bij recreatiepark de Watersnip (Petten), bungalowpark Campanula, camping Golfzang, attractiepark De Goudvis plus camping Sint Maartenszee (allen Sint Maartenszee.

Ook bij natuurgebied het Zwanewater, de Jewelweg en Westerweg (Callantsoog), Groote Keeten, strandslagen Noordzee en de Zandloper (Julianadorp), Duinoord, de Donkere Duinen (Den Helder) en Fort Kijkduin in Huisduinen wordt gestopt.

Instappen kan met de OV-chipkaart of door een los kaartje van 1,80 of 3,10 euro (gemeentegrensoverschrijdend vervoer) te kopen.

De Kustbus bracht in 2012 bijna zesduizend mensen naar de plaats van bestemming in deze regio.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.