Loon Lions verspeelt landstitel aan Binnenland/Rotterdam

Redactie Waterland
landsmeer

Hoewel de basketbalsters van Loon Lions zich woensdag knap terugvochten in de wedstrijdenreeks om de landstitel, moesten zij zaterdag buigen voor Binnenland/Rotterdam (59-71), dat daarmee het landskampioenschap binnenhaalde.

Even leek de ploeg van coach Ilija Bozovic weer in de race om prolongatie van het kampioenschap. Na drie nederlagen op rij werd Binnenland woensdag in eigen huis vernederd door Lions. De stand in de best-of-seven-serie kwam daardoor op 3-1. Zaterdag echter stelde de Zuid-Hollandse ploeg in Landsmeer orde op zaken.

Het ging mis in de tweede helft. Na het eerste kwart (21-16) en bij de rust (41-36) ging de thuisclub nog aan de leiding. In het derde kwart boog de uitdager echter de score om en liep weg van Lions. Het was al 48-61 bij het ingaan van het laatste kwart.

Molly McDowell maakte twintig punten. Verder kwam alleen Kim Hartman (elf) in de dubbele cijfers.

De titel voor Binnenland was dikverdiend. De ploeg toonde zich het hele seizoen de sterkste. Lions kan, na jaren van suprematie, slechts bogen op het binnenhalen van de supercup en de winst in de reguliere competitie, voorafgaand aan de play-offs.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.