Crematorium Zaandam zonder bushalte

Ivo Laan
Zaandam

De bushalte bij het crematorium aan de Wibautstraat in Zaandam gaat verdwijnen als het aan Connexxion ligt. Niet alleen het crematorium is daarvan de dupe maar ook de hotels op het achtergelegen bedrijventerrein Zilverland.

De nieuwe dienstregeling gaat vanaf december dit jaar in.

De buslijnen 391, 392 en 398 gaan dan gebruik maken van een doorsteek die is gemaakt aan de zuidkant van de Thorbeckeweg voor de snelle busbaan naar Amsterdam via busstation de Vlinder.

De bussen zijn dan een minuut sneller op dit traject. Dat gaat dan ten koste van de halte Hotels Vijfhoek aan de Wibautstraat. Veel bezoekers van het crematorium maken ook gebruik van deze halte.

Het college van burgemeesters en wethouders vindt dit geen ideale situatie, hoewel er begrip is voor de afweging. Het college gaat een beroep doen op Connexxion om toch een van de drie lijnen te laten stoppen bij de bushalte.

Er is ook goed busnieuws. Connexxion gaat enkele aanpassingen doen zodat de bussen beter aansluiten op de treinen op het traject Amsterdam-Zaandam-Alkmaar. Die lijn gaat vanaf december vaker rijden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.