Zombieplaag: Ren voor je leven

www. zombiesrungame.com

www. zombiesrungame.com

Ron Amesz

Wat heb je allemaal nodig als er een zombieplaag uitbreekt? Wapens, munitie en medicijnen. Videospellen als Resident Evil zijn eensgezind in hun antwoord. Schiet een zombie altijd door zijn kop en zorg dat je voldoende medicijnen bij je hebt voor als de zombie je ledenmaten afrukt.

Goed nieuws! Deze attributen kun je nu ook verzamelen tijdens je wekelijkse rondje hardlopen. Zombie, Run! is een app voor iPhone en Android waarmee tijdens het hardlopen een spel kan spelen. Hiermee maakt het zogenaamde survivalhorror genre (horrorgames waarbij het doel is om te overleven) de sprong naar de telefoon. Leuke voorbereiding voor Halloween (31 oktober).

Voordat je gaat rennen kies je een scenario. Bijvoorbeeld een kleine uitbraak of een complete pandemie van zombies. Daarna kies je het type zombie dat jou de nek om komt draaien. Je kunt kiezen voor de retrozombie uit Night of the Living Dead (die komt met slechts 3 km per uur achter je aan), de iets snellere zombie uit Resident Evil (8 km per uur) of de super snelle zombie uit 28 Days Later (12 km per uur).Nu kan het spel beginnen. Met andere woorden je gaat hardlopen. Via je telefoon hoor je of de zombies je op de hielen zitten, of dat je in de buurt bent van munitie of medicijnen. De app registreert automatisch wat je allemaal vindt en online kun je zien in hoeverre het jou lukt om te overleven tijdens de zombieplaag. Via GPS weet de app precies hoeveel kilometer je hebt afgelegd en ook rekent de app uit hoe snel jij bent ten opzichte van de zombies. Dus trek je hardloopschoenen aan en begin met hamsteren.

Renée van der Nat

Zie: www. zombiesrungame.com/

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.