Vlammen en rook bij wedstrijden 112-klasse in Bovenkarspel

© DNP.NU/RubenKleinWoolthuis

1 / 6
Danja Koeleman
Bovenkarspel

Op de Middenweg slaan de vlammen uit een auto en in de haven komt er dikke rook uit de controlekamer van de overhaal. Vandaag werden de wedstrijden 112-Klasse gehouden in Bovenkarspel.

Negentien brandweerkorpsen uit heel Nederland verzamelden zich bij de kazerne aan de Tocht in Grootebroek.

De wedstrijden zijn bedoeld om de vrijwillige brandweerlieden van Nederland te toetsen op hun vaardigheden. Het brandweer wedstrijd comité zet op de locatie waar de wedstrijden gehouden worden de oefeningen uit.

Bij de hogedrukbaan op de Middenweg was het scenario dat een dronken man met zijn auto een kantoorpand binnen was gereden. Binnen zaten nog twee mensen die er door de brandweer uit moesten worden gehaald. De bestuurder van de auto was op eigen kracht uit het voertuig gekomen, maar moest door de spuitgasten naar een veilige plek worden gebracht.

Bij de 112-baan was er brand uitgebroken in de controlekamer van de overhaal. De bediener was in de paniek naar beneden gevallen, in het water. De overhaal zelf sloeg door de brand in storing, waardoor de boot met twee opvarenden in de sluis stil lag. De brandweerlieden moesten kijken waar voor hun de eerste prioriteit lag en wat de veiligste manier van handelen was.

Welke ploegen er hebben gewonnen, zal vanavond bij de prijsuitreiking bekend worden gemaakt.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen