Nominatie IJmonder van het Jaar: Frans Looij

Redacteur Kennemerland
ijmuiden

Wie wordt de IJmonder van het jaar? IJmuider Courant en Dagblad Kennemerland zoeken de man of vrouw die deze titel verdient. Nomineer jouw kandidaat en mail ons: redactie@ijmuidercourant.nl of redactie.ken@nhd.nl (met motivatie en telefoonnummer, je moet campagne voeren voor jouw kandidaat). In december is de eerste kiesronde waar de top 5 uitrolt. In januari volgt ronde twee waarin over de top 5 wordt gestemd én de jury de kandidaten beoordeelt tijdens het Gala van de IJmonder van het jaar.

20 jaar geleden was hij initiatiefnemer van het Velserbroeker stratenvoetbal, het smartlappenfestival kwam uit zijn koker, en ook achter het dames stratenvolleybaltoernooi is hij al jaren een belangrijke drijvende kracht. Marga Buurman vindt dat Velserbroeker Frans Looij in de vorm van een nominatie voor IJmonder van het Jaar wel een schouderklopje verdient.

,,Frans ontwikkelt zijn eigen ideeën en zet die vervolgens met veel doorzettingsvermogen op de kaart'', vertelt Marga. ,,Ik heb zelf ook weleens in een organisatiecomité van een evenement gezeten en als je weet hoeveel tijd daar in gaat zitten, dat is echt gigantisch. Frans doet dat al jaren.Het is ook een regelneef: hij krijgt het bij de gemeente toch maar voor elkaar dat er nu al in enkele straten in Velserbroek 'kampioensstraatnaamborden' hangen. Daarop staat dat het hier een straat betreft waarvan de dames een keer kampioen zijn geweest. Hartstikke leuk, het bindt de mensen in zo'n straat.''Marga vertelt over het smartlappenfestival: ,,Dat was echt een doorslaand succes. Zelf ben ik niet zo'n smartlappenliefhebber, maar toen in het Polderhuis werkte het gewoon aanstekelijk. Ik zie mezelf nog hardop meebrullen met een nummer van de Zangeres zonder Naam. Net als veel anderen, je zag toen mensen de hele dag met een muziekboek op schoot meezingen.'' Lachend: ,,En tijdens zo'n dag zie je hem dan gelijk ook weer reclame maken voor het dames stratenvolleybaltoernooi. Want dat is toch wel zijn kindje. Ja, Frans helpt het hier leuk maken in Velserbroek.''

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.