Brand verwoest kleedhok achter muziektempel Ilpendam

ilpendam

Net gerenoveerd, de laatste heiwerkzaamheden zijn verricht en dan het noodlot: brand. De muziektempel in het Dr. van Oorschotpark in Ilpendam is zwaar beschadigd door brand, maandag. De oorzaak van de brand is in onderzoek.

De verenigingen in het dorp waren juist zo blij dat de muziektempel was gerenoveerd en uitgebreid. Veertigduizend euro was bijeengesprokkeld. Maandagmiddag zijn de laatste heipalen voor de uitbreiding geslagen, en nu is het weer terug naar af.

Maandagavond zouden de gebruikers van de muziektempel bespreken wat je op het nieuwe podium allemaal zouden kunnen doen, en hoe de opknapbeurt van de loods achter de muziekkapel zou worden aangepakt.

Voorzitter Rose Kiviet van Stichting Het Dorpshuis: ,,Het dak van de muziekkapel is naar de knoppen. De kleedkamer erachter is van ons. Daar is de brand ontstaan. Gisteravond zijn we met de gebruikers bij elkaar geweest en we zijn meteen begonnen met het maken van plannen voor de kleedruimte." De muziekkapel is van de gemeente en die is verzekerd. Omdat de brand van de loods in het dak van de muziekkapel was overgeslagen, heeft de brandweer het dak moeten openzagen om te kunnen blussen. Een lastig karwei omdat de brandweerwagens het terrein niet opkonden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.