Excuses gemeente voor communicatie asbestverwijdering Julianadorp

Redacteur Den Helder
Den Helder

De gemeente Den Helder heeft excuses gemaakt voor gebrekkige communicatie rondom de asbestverwijdering van het Dorpshuis Julianadorp.

Op de website van de gemeente is te lezen:

,,Vandaag verwijderen medewerkers van de firma Oosterbeek asbesthoudende dakleien en platen van het wijkgebouw aan de Drooghe Bol 1006. Vanwege vereiste, standaard veiligheidsmaatregelen dragen de slopers daarvoor speciale, witte kleding. En dat valt op. Des te meer, omdat wij buurtbewoners niet van tevoren hebben geïnformeerd. Onze excuses daarvoor.

Wat is er aan de hand? In feite niets bijzonders. De locatie is afgezet maar er is geen sprake van een onveilige situatie. De sloopwerkzaamheden worden standaard, volgens de regels uitgevoerd door een gecertificeerde asbestverwijderaar. Het gaat om materiaal met hechtgebonden asbest. Bij hechtgebonden asbest zitten de asbestvezels stevig vast in het materiaal. Bij het verwijderen komen er nauwelijks vezels vrij. Dit zou alleen kunnen gebeuren als onverhoopt een asbestplaatje bij de verwijdering breekt of beschadigt. De enkele vezels die hierbij vrij kunnen komen zijn – voordat ze het schoolplein hebben bereikt – in de lucht al zo verdund dat het aantal te meten asbestvezels in de buitenlucht niet hoger wordt. De kinderen kunnen zich veilig op of rond de school ophouden.''

De werkzaamheden worden donderdagmiddag afgerond.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.