Bronzen hulde voor redders

HOOGKARSPEL

De redding van de vrouw die met haar booster in de sloot was geraakt, was tien maanden geleden een Drechterlands-Stede Broecse aangelegenheid. Daarom was de huldiging van de redders Annelies Buurman en Jacob van Vuuren disndagmiddag een klus voor twee burgemeesters.

Marian Goldschmeding had de ambtsketen van Stede Broec om zodat zij Jacob van Vuuren de bronzen medaille en het getuigschrift van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen kon overhandigen. Haar collega Rob van der Riet deed hetzelfde voor Annelies Buurman.

In de zomer van het vorig jaar fietste Buurman aan het einde van de middag over het fietspad dat langs de Drechterlandseweg ligt. Zij zag bij toeval dat er iemand in het water lag: een vrouw, die afhankelijk is van een booster. De Hoogkarspelse aarzelde niet en begon het slachtoffer de kant op te helpen.

Op dat moment zwaaide zij even voor hulp naar het langsrijdende verkeer. Van Vuuren bedacht zich geen moment en zette zijn auto in de berm. Tegelijkertijd trok die abrupte actie weer de aandacht van politieman Koos Bakker, die net onderweg was naar het bureau. Samen brachten ze de redding tot een goed einde.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen