Waterweken Enkhuizen vallen beetje in het water

Paul Gutter
Enkhuizen

Het programma voor de Westfriese Waterweken in Enkhuizen valt zaterdag een beetje in het water. Werd donderdag al besloten om het EK Palingroken af te gelasten, ook andere organisatoren passen hun programmering noodgedwongen aan op de slechte weersvoorspellingen.

Zoals Thomas de Boer van Strandpaviljoen Enkhuizen, waar van 11 tot 17.30 uur de Waterdag wordt gehouden. ,,Sommige buitenonderdelen, zoals het kitesurfen, catamaranzeilen, zeepbaanglijden en quadrijden, kunnen helaas niet doorgaan. Wel gaan we, zolang het weer het toelaat, zeilen in optimistjes, windsurfen, banaanvaren en staan er springkussens buiten. Indien mogelijk willen we ook met de RIB gaan stormvaren en met kinderen kort op de kust naar grote golven gaan kijken.’’

Superknus

De buitenbarbecue wordt een lopend buffet binnen en het muziekprogramma van 20 tot 24 uur wordt nu gewoon ’Enkhuizen At Sea Behind Glass’. ,,Zangeres en bands treden dus gewoon op. Er kan bij ons tweehonderd man naar binnen, dus het wordt alsnog superknus en gezellig.’’

De zwemtocht vanaf de Drommedaris start vooralsnog gewoon om 16 uur, wel is de route iets aangepast. ,,We zouden naar het strandpaviljoen zwemmen, maar dat is met windkracht 7 en een noordwester écht geen optie’’, weet organisator Theo Gebhard.

Onweer

,,Daarom gaat de hele ploeg nu de Oosterhaven in.’’ Voor de 1 km-zwemmers is daar de finish, de 3 km-zwemmers maken rechtsomkeert en eindigen weer in de Oude Haven. Alleen bij onweer wordt de zwemtocht helemaal geschrapt.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen