Nooit gebouwd Neshotel strop van 65 mille

Connie Vertegaal
Onderdijk

65.000 euro moet de gemeente Medemblik betalen voor het nooit gebouwde hotel met kuuroord en conferentiezalen op de vooroever bij Onderdijk. Daarmee schikt de gemeente een claim van ruim twee miljoen van de ontwikkelaars LZI Investments en Van der Wal.

Plannen voor het ambitieuze hotelproject ontstonden al in de jaren 90. Een kleine tien jaar terug werd het menens. De toenmalige gemeente Wervershoof sloot een contract met LZI. De plannen werden goedgekeurd door de provincie, maar sneuvelden bij de Raad van State. Die vond ze niet kleinschalig genoeg. Hierop ontbond de gemeente het contract. De projectontwikkelaars stapten naar de rechter omdat ze de gemeente verweten dat die zich onvoldoende had ingespannen om het hotel te realiseren. Ze claimden de twee miljoen aan gemaakte kosten, winstderving en renteverliezen.

De gemeente heeft zich altijd verweerd tegen de claim. En kennelijk achten de projectontwikkelaars zich niet erg kansrijk met hun gang naar de rechter. Wethouder Tigges wist in juni al te melden dat de schadeclaim met een sisser af zou lopen, maar toen was nog onduidelijk om welk bedrag het exact ging. Dat is nu bekend. De gemeenteraad moet 65.000 euro beschikbaar stellen en dan is de kous af.

Ondertussen is Medemblik met een nieuwe partij in onderhandeling over een wellnessoord bij Medemblik.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen