Truffel: hoogstaande culinaire traktatie

In Istrië is het truffelseizoen in volle gang. Zeker de witte truffel is veel geld waard. Het hele jaar door worden in Istrië truffels gevonden, maar vooral in het najaar en de winter is het ‘big business’. De truffeljagers kammen vol goede moed elke ochtend met hun honden de bossen rond de Mirna-vallei uit.

In vergelijking met andere landen worden in Istrië relatief veel truffels gevonden. Toen Istrië nog bij Joegoslavië hoorde, werden bijna alle truffels geëxporteerd. Na het uiteenvallen van Joegoslavië pakte Istrië de lange culinaire traditie weer op. Nu staan truffels op de kaart waar ze thuishoren: in restaurants in Istrië. En echt niet alleen in de toprestaurants. Iedereen kan hier van het witte en zwarte goud genieten. Bestel een truffelomelet in een konoba (plaatselijke eenvoudige eetgelegenheid) en het is duidelijk dat Istriërs de bezoekers rijkelijk laten meegenieten.

Alles over de gastronomie en de culinaire agenda van Istrië is te vinden op www.istra-gourmet.com. Meer informatie over Istrië is te vinden op www.ontdekistrie.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.