Victa Schaap: ’Iedereen heeft voordeel van LangedijkerPas

Winnie van Galen
Langedijk

Korting bij de sportclub of in winkels, een voordelig krantenabonnement? De LangedijkerPas biedt die voordelen vanaf 2013.

Een klein half jaar voor de introductie hebben vijftig verenigingen, instellingen en ondernemers zich aangemeld. En dat aantal zal verder toenemen, verwacht projectleider Victa Schaap. Zo’n vijftien kandidaten denken nog na over de aanbieding of de hoogte van de korting. In maart omarmde de gemeenteraad de komst van de pas. Zowel bedoeld voor mensen met een smalle portemonnee als voor de meer gefortuneerden. Met dit verschil dat Langedijker ingezetenen die met weinig geld moeten zien rond te komen meer korting krijgen. Of niets hoeven te betalen.

Dit voordeel kan ook gelden voor ouderen met alleen AOW en een klein pensioentje, een alleenstaande moeder of een jongere die net is gaan werken en weinig verdient, legt Schaap uit. Langedijk telt een kleine dertigduizend inwoners. In het eerste jaar na de introductie gaan naar verwacht zo’n tweeduizend mensen van de LangedijkerPas gebruik maken.

Naast genoemde gratis pas voor de lage inkomens heeft Langedijk de kooppas met voor iedereen hetzelfde profijt. Deze pas biedt bijvoorbeeld korting op het inschrijfgeld van de sportschool, of op autorijlessen.

Alkmaar heeft deze pas ook, Heerhugowaard niet. Die heeft louter een pas voor minima. Bij de LangedijkerPas zit een boekje met geldstickers die her en der te verzilveren zijn. Wie ze gebruikt in het zwembad kan zijn kind gratis een diploma laten halen. De bibliotheek biedt vijftig procent korting op het lidmaatschap.

Schaap: ,,De pas is geweldig. Burgers hebben er financieel voordeel van, middenstanders zijn er hartstikke blij mee en verenigingen ook die meer bekendheid en leden kunnen verwachten. En door die ontdek je goed wat er in Langedijk te koop en te doen is. Ik wist niet dat Langedijk van die aardige kleine musea heeft en een zoldertheater.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.