Versfabriek Vezet verwacht geen vruchten te plukken van superfusie

Martijn Gijsbertsen
warmenhuizen

Versfabriek Koninklijke Vezet BV in Warmenhuizen, exclusief leverancier voor Albert Heijn, verwacht niet direct meer werk en banen door de fusie tussen supermarktketen Ahold en het Belgische Delhaize.

,,Van de contouren van die samenvoeging zullen we pas volgend jaar wat gaan zien. We weten nog niet wat dat voor Vezet gaat betekenen en of dat gevolgen gaat hebben voor onze productie. Dat is ongewis’’, aldus Hans Boshuizen, algemeen directeur bij Vezet.

Het Warmenhuizer familiebedrijf uit 1914 (1250 medewerkers, jaaromzet 250 miljoen euro) is al sinds de jaren zeventig partner van Ahold.

Vezet is voor AH marktleider in panklare groenten, fruit, maaltijdsalades en dagverse pizza’s.

Maaltijdboxen

Binnenkort komen daar online te bestellen maaltijdboxen bij. Daarin zitten drie gerechten, samengesteld bij Vezet, binnen een half te bereiden.

,,Of wij er tegen die tijd de vruchten van gaan plukken, is koffiedik kijken. Ik durf er niets over te zeggen of en welke impact dat gaat hebben op onze bedrijfsvoering. We hebben het voorlopig druk genoeg met AH bevoorraden’’, aldus de directeur.

In het verleden heeft Vezet wel eens aan Delhaize geleverd, nu heeft het Belgische concern eigen leveranciers.

Gegroeid

Boshuizen: ,,Dat bedrijf is hard gegroeid en intussen zó groot, dan mogen wij er wel een fabriek bij bouwen… Hoe de wereld er in 2016 voor ons uit komt te zien, merken we vanzelf.’’

Ahold Delhaize-topman Dick de Boer heeft eerder aangekondigd dat Ahold doorgaat met het openen van nieuwe -winkels in België.

De kans is volgens hem groot dat straks Belgische producten in Nederlandse supermarktschappen komen te liggen en andersom.

Bevoorrading

Boshuizen: ,,De cruciale vraag is of je met versproducten de bevoorrading van België vanuit Warmenhuizen moet doen. We beleveren nu ook Belgische AH-filialen, maar dat gebeurt vanuit het distributiecentrum in Tilburg. Tot dusverre is ons niet om extra actie of productiviteit gevraagd.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.