Familie Kremers wil meer inzet bij zoektocht

Kelly van Hal

De Panamese autoriteiten moeten meer hun best doen bij het zoeken naar resten van Lisanne Froon en Kris Kremers. "Van een serieuze actie is tot nu toe geen enkele sprake geweest", schrijft de woordvoerder van de familie Kremers. De familie wacht ook nog altijd op onderzoeksrapportages van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI)

Indianen vonden eind vorige maand resten die na dna-onderzoek van Lisanne Froon bleken te zijn. De familie van Kremers wijst erop dat eerder ook al resten werden gevonden door indianen. Dat toevallig langslopende indianen steeds weer resten weten te vinden bewijst volgens de familie dat de autoriteiten niet goed hebben gezocht.

"Er is na de vondst van een rugzak, twee maanden geleden, drie dagen gekeken. Verder wordt eigenlijk vooral gewacht op locatiegegevens van hun telefoons om gerichter te kunnen zoeken, maar die heeft het NFI nog altijd niet vrijgegeven", zegt de woordvoerder.

"Als familie kun je niet overgaan tot afscheid nemen en het begraven van resten wanneer ze vrijgegeven worden, als het zeer waarschijnlijk is dat er volgende week weer wat gevonden kan worden, en de week erna weer. In de praktijk blijkt dat nu te gebeuren", schrijft de familie.

Twee maanden geleden werden een rugzak en telefoons van de omgekomen vrouwen gevonden. Het NFI zou daar onderzoek naar hebben gedaan, maar de volledige rapportages heeft de familie nog altijd niet ontvangen. De locatiegegevens van die telefoons kunnen volgens de familie nieuwe aanknopingspunten opleveren. "Het is onbegrijpelijk dat deze informatie nog altijd niet met onze advocaten wordt gedeeld." Ook zijn nog geen dna-rapportages ontvangen over eerder gevonden resten, zoals een onderzoek naar een spijkerbroek die van Kremers zou zijn geweest.

Froon en haar vriendin Kris Kremers werden op 1 april voor het laatst gezien bij het Panamese plaatsje Boquete. In juni werden de eerste overblijfselen van de Nederlandse vrouwen aangetroffen in een afgelegen gebied, eveneens in het westen van Panama. Vorige maand doken er nieuwe resten op van Kremers.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.