Dronken toiletfoto’s op kermis De Rijp waren ’heel stom’

Jeannine Verhagen
Alkmaar/De Rijp

Met zijn stomdronken hoofd maakte David M.(29) uit Middenmeer een foto van een meisje, terwijl zij op het toilet zat. Dat gebeurde op de kermis in De Rijp. Het meisje was daar niet van gediend en deed aangifte. Eerder die avond had M. al aan haar billen gezeten. Deemoedig stond de verdachte vanochtend, drie jaar na dato, voor de politierechter in Alkmaar. ,,Het is gewoon slecht wat ik heb gedaan'', mompelde hij.

,,Doet u wel vaker dit soort dingen als u dronken bent?'', vroeg politierechter Van Beek. ,,Nee'', antwoordde de man. Het meisje zat op de wc en zag een flits. Ze trok snel haar panty omhoog en holde naar buiten. Ze riep de uitsmijter om hulp.Op het politiebureau bleek dat hij ook nog van een ander meisje een toiletfoto had gemaakt. Op geen van de foto's waren blote lichaamsdelen te zien.

Excuses

De officier van justitie benadrukte dat ze de zaak heel anders zou hebben aangepakt als zij die avond dienst had gehad op het politiebureau. ,,Ik zou uw telefoon hebben afgepakt en die pas hebben teruggegeven als u bloemen en excuses had aangeboden aan het slachtoffer. U heeft dat wel beloofd, maar niet gedaan. Dan ben je zo'n hork en doe je zulke, kinderachtige dingen. Wees dan ook een kerel en zeg sorry.'' De verdachte: ,,U heeft wel gelijk.''

De officier eiste een voorwaardelijke geldboete van 100 euro, omdat het om een gebeurtenis ging uit 2013. ,,Het was heel stom. Ik ben nu wijzer geworden'', zei de man. Politierechter Van Beek legde dezelfde straf op als de officier had geëist. ,,Foto's maken van een meisje op de wc gaat helemaal nergens over. Dat is gedrag dat echt niet kan'', vond de rechter.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.