Spiritueel wandelen in het Streekbos

Tanja Koopen
Bovenkarspel

Wie het nieuwe jaar in wil gaan met een leeg hoofd en rust in het lijf kan samen met Tineke Schaper uit Bovenkarspel op zaterdag 2 januari een spirituele wandeling maken in het Streekbos.

Schaper is voedings en bewegingscoach. Ze begeleidt mensen op weg naar gezonde voeding, in combinatie met voldoende bewegen. Vooral buiten sporten is gezond, vanwege de zuurstof in de lucht. Dus houdt ze ook spirituele wandelingen, waar vragen aan de orde komen als: ’Wie ben ik?” en ’Waarom zit het me vaak tegen?’. Maar ook: ’Wat is het doel in mijn leven?”

Dit keer wordt de spirituele wandeling letterlijk gekoppeld aan een nieuw begin. Schaper loopt namelijk zaterdag 2 januari samen met wie dat maar wil het nieuwe jaar tegemoet en laat daarmee 2015 achter zich.

,,Wandelen geeft rust, de haast in je hoofd wordt minder als je wandelt. Er komt meer zicht voor de natuur, je wordt je bewust van je omgeving en van jezelf.’’ Schaper denkt dat het soms goed kan zijn iemand te hebben om samen mee te wandelen over het wezenlijke, om samen de rust te vinden en ruimte te scheppen voor nieuwe ideeën en inzichten.

,,Dat onzichtbare, zodat je ziel weer gaat spreken. Wandelen als spreekbuis van de ziel. En wil je niet praten met mede wandelaars, dan is dat ook goed. Het gaat erom wat je wil en waar je behoefte aan hebt.’’

Het vertrek voor de nieuwjaarswandeling is op 2 januari om 8.30 uur vanaf IJgenweis in het Streekbos. Kosten vijf euro.

Aanmelden kan via tinekeschaper@live.nl of tel. 0636391135.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen