Gevaar bij voetballen JVC na snoeiwerk gemeente

Michiel Snik
Julianadorp

Voetbalvereniging JVC heeft de afgelopen week ballenvangers gekregen nadat de gemeente deze maand stevig aan het snoeien is geweest op Sportpark Julianadorp. Hierbij zijn ook alle bomen en struiken langs de Van Foreestweg gesnoeid.

Er wordt wel weer nieuw groen aangeplant, maar dat laat nog even op zich wachten en begint laag.

Tijdens de trainingen en de wedstrijden op het A-veld bleek al snel dat de ballen die worden uitgetrapt een gevaar vormen voor het verkeer op de Van Foreestweg. De ballen komen in de sloot of op de weg terecht waardoor automobilisten schrikken en uitwijken.

Het bestuur van de voetbalclub heeft daarom direct bij de gemeente aan de bel getrokken. ,,Daarop is snel actie ondernomen door ambtenaren’’, zegt penningmeester John van den Nieuwenhuizen van JVC. ,,Binnen een week is de bestaande ballenvanger uitgebreid. Er is nu een ballenvanger aangebracht over de gehele breedte van het A-veld waardoor de ballen geen overlast of gevaar meer kunnen opleveren.’’

Als de hekwerken niet geplaatst waren en er zouden ongelukken gebeuren op de Van Foreestweg, dan was de gemeente hiervoor aansprakelijk, zo meldt Van den Nieuwenhuizen.

,,Wij huren het complex van de gemeente en waren bezorgd over de aansprakelijkheid bij een ongeluk’’, zegt Van den Nieuwenhuizen. ,,Dat is zaak van de eigenaar, de overheid dus. Er wordt wel eens geklaagd op de gemeente over het onderhoud en beheer van sportaccommodaties, maar dit hebben ze snel en goed opgelost.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.