Blessures leiden tot officiële debuut van verdediger Ababio voor FC Volendam

© Archieffoto

Redactie Waterland
volendam

De linkerflank van FC Volendam gaat vrijdagavond voor het duel met FC Oss noodgedwongen flink op de schop. Zowel aanvallend als verdedigend zijn er blessures.

Gyliano van Velzen en Jermano Lo Fo Sang kunnen niet aan de aftrap verschijnen. Over de vervangers doet trainer Robert Molenaar zoals gebruikelijk niet geheimzinnig. Kevin van Kippersluis staat links voorin. In de defensie neemt Randy Ababio de vrijgekomen positie in. Het wordt voor de negentienjarige Ababio zijn officiële debuut in het vlaggenschip van Volendam.

De Volendammers willen de nare smaak van de verloren topper tegen Sparta Rotterdam wegspoelen.

Molenaar: ,,We hebben het aangegrepen om weer wat accenten te leggen. Op vele vlakken hebben we dat kunnen doen. We zijn met zijn allen tot de conclusie gekomen dat we, nadat we op voorsprong kwamen, de overwinning veel te makkelijk weggaven. Het leek wel sinterklaas. Papiertje en strik eromheen en alsjeblieft.”

Het wordt voor Volendam de laatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft. Van de voorgaande acht duels in het Kras Stadion werden er vijf gewonnen. Om met een bovengemiddeld rapport thuis af te sluiten moet er wel een ploeg in vorm worden verslagen.

FC Oss verloor de laatste vier wedstrijden niet. Ook incasseerde de ploeg één tegendoelpunt in die duels. De wedstrijd begint vrijdagavond om 20 uur.

(App-gebruikers zien een video hier)

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen