Inzet politiehond leidt naar inbrekers en gereedschap in Broek in Waterland

Internetredactie
Broek in Waterland

Door inzet van politiehond Bender is woensdagochtend een tas met inbrekersgereedschap gevonden in Broek in Waterland. De vondst leidde ook tot de aanhouding van drie mannen.

Bender werd ingezet bij een diefstal van een buitenboordmotor aan het Leeteinde in Broek op Waterland. De politiehond trof de dieven niet maar aan, maar vond wel een tas met inbrekersgereedschap. De politie kon korte tijd later drie mannen aanhouden.

Omstreeks kwart voor vier kreeg de politie melding van een getuige dat drie mannen een buitenboordmotor probeerdeh te stelen. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de dieven al vertrokken. Politiehond Bender vond snel een spoor. Dit leidde niet naar de dieven, maar wel naar een tas met inbrekersgereedschap. Een volgend spoor leidde de weilanden in. De dieven werden echter niet meer aangetroffen.

Korte tijd later zag de politie een personenauto rijden op de Noordmeerdijk. In de auto zaten drie personen, van wie er twee op blote voeten liepen en van wie de kleding onder de modder zat. In de auto lagen ook een tas met natte kleding en verschillende buitenboordmotoren.

De politie hield de drie mannen aan. Het gaat om Polen van 42, 31 en 40 jaar oud. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam hun auto, het inbrekersgereedschap en de buitenboordmotoren in beslag. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de motoren.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.