Jeugdherinneringen aan de Holle Boom

Ron Amesz

Veel van mijn goede jeugdherinneringen hebben betrekking op wandelen in de duinen. Ik woonde op loopafstand van Elswout en Kraantje Lek, met toen nog de 'echte' holle boom.

Daar was de plek waar ik de grote zandheuvel beklom, langs de spoorbaan liep en soms vanaf een hoge duin, in een voor mij toen geweldige diepte keek.

Ik dwaalde tot etenstijd en altijd had ik wel iets bijzonders gezien, zoals wilde bloemen en zeldzame vogels. Zo'n herinnering doet soms ook pijn, want die mooie tijd is geweest.

Hoe gelukkig ben ik om, pas verhuisd naar Bloemendaal, weer te mogen dwalen en bewonderen in een eveneens prachtig duingebied. Ik draag nu ook De Kennemerduinen in mijn hart en alles valt op z'n plek.

Wat mooi dat de natuur zo belangrijk veel bijdraagt aan ons geluksgevoel. Wat mooi dat er nog altijd vrijwilligers zijn die ervoor zorgen dat ons duingebied zo veel mogelijk blijft zoals het altijd was.

Rust en ruimte voor mens en dier. Zonder lawaai en onverschilligheid van hen die niet weten hoe met dit moois om te gaan.

Voor allemaal straks een fijne zomer en geniet nu van al het prachtige frisse groen in de lente.

Adriana van Baren Bloemendaal

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.