Huisartsenpost gaat verhuizen

alkmaar

De huisartsenpost Alkmaar (Hapa) verhuist per 14 maart naar het Regiohuis aan Hertog Aalbrechtweg 5a. Ook de Spoedapotheek in De Hoef verhuist dan hierheen.

De aanleiding voor de verhuizing is volgens directeur Sandra Voerman dat de huidige locatie te klein is geworden. ,,We krijgen het steeds drukker en daardoor is de wachtkamer vaak al snel vol. Bij drukte zetten we meer personeel in en die moeten ook een werkplek hebben.’’ Een tweede grote voordeel van de nieuwe locatie is dat ook de Spoedapotheek uit De Hoef daarheen verhuist. ,,Nu moeten de mensen nog na een bezoek aan de huisartsenpost vaak naar de spoedapotheek in De Hoef om hun medicijnen op te halen. Samen onder een dak is dan ook een langgekoesterde wens’’, aldus Voerman.

De huisartsenpost heeft nu nog vijf werkplekken voor de triage-assistenten en dat worden er tien. Deze assistenten beantwoorden de telefoon en beoordelen aan de hand van vragen of de patiënt langs kan komen, de dokter terugbelt, de dokter langskomt of dat men naar de eigen huisarts kan gaan. Ook assisteren ze bij bijvoorbeeld het aanleggen van verbanden en het hechten van wonden.De nieuwe locatie is volgens de directeur goed bereikbaar: ,,Die ligt dicht bij het NS-station Alkmaar-Noord en de Nollenweg, er rijden meerdere buslijnen hierlangs en ook de ambulancedienst zit hier vlak bij. Ons telefoonnummer blijft hetzelfde.’’

Er zijn per jaar meer dan vijftigduizend contacten per jaar met de Huisartsenpost.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.