Te koop aangeboden: Pettemer strandtent, in stukken

Martijn Gijsbertsen
Petten

Het Pettemer strandpaviljoen Zee & Zo staat te koop. Voor alle duidelijkheid: niet de exploitatie van het bedrijf, maar het houten horecagebouw. De tent is (intussen) in stukken opgeslagen en staat ergens in een loods.

Omdat Petten er door de kustversterking een flink stuk strand bij heeft gekregen, willen eigenaars Jeroen en Bas Schut komend seizoen een nieuw paviljoen bouwen. Dat komt straks bij strandopgang centrum te staan.

De broers hebben hun huidige strandtent afgebroken en bij makelaar Van de Giesen in Waarland in de etalage gezet. Voor een ’nader overeen te komen prijs’.

Teak

,,De opstallen zijn van teak, hout dat echt uit Indonesië komt’’, vertelt Jeroen Schut. Het gaat om een partij van 160 vierkante meter uit 2005.

Wie ook het terras (circa tweehonderd vierkante meter) erbij wil, moet extra in de buidel tasten.

Tot dusverre hebben enkele belangstellenden naar de vraagprijs van het paviljoen geïnformeerd.

Van de Giesen had na het uitbranden van strandtenten in Den Helder en Julianadorp interesse van die horeca-ondernemers verwacht, maar die bleef uit.

Blijdorp

Wel meldde Diergaarde Blijdorp in Rotterdam zich. De dierentuin zei het hout tijdens een grootscheepse verbouwing te kunnen gebruiken voor dierenverblijven, maar heeft niks meer laten horen.

Er is nu een andere gegadigde, uit het midden des lands. Die wil het hout voor iets anders dan een strandtent gebruiken, maar is nog bezig met vergunningen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.