’Geen jihadboeken op Bazaar’

Internetredactie
beverwijk

Op de Bazaar in Beverwijk worden geen islamitische boeken verkocht die oproepen tot de oprichting van een islamitische staat, mishandeling van vrouwen en steniging van homo’s. Dat zei een woordvoerster van de Zwarte Markt.

De twee boekhandelaren haalden dit weekeinde in samenwerking met de organisatie en de politie een vlag weg, omdat die werd geassocieerd met een jihadvlag die de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) gebruikt. De organisatie besloot daarop ook te onderzoeken of er boeken worden verkocht die aanzetten tot geweld.

„Een verkoper kreeg tranen in zijn ogen toen we hem dat vroegen en de suggestie wekten. Hij wil niet met IS worden geassocieerd en niet voor onrust zorgen. Hij verkoopt alleen maar leuke Arabische boeken en de Koran”, zei de woordvoerster.

Volgens de politie zijn de vlaggen, waarop in het Arabisch de tekst ’Allah is groot’ staat, niet verboden. De tekst die de terreurgroep IS gebruikt is volgens de woordvoerster van de Bazaar in het oud-Arabisch geschreven. De vlaggen zijn in goed overleg weggehaald om onrust te voorkomen, aldus een woordvoerster van de politie.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.