Renault Twingo: pittig stadsautootje

© HSPublicity

De Renault Twingo heeft een geslaagde facelift ondergaan. Met nieuwe koplampen, andere mistlichten en de grotere grille heeft het populaire model nu veel meer ‘smoel’. Bij zo’n stoer nieuw uiterlijk horen natuurlijk pittige prestaties – ook op dat gebied stelt de Twingo niet teleur. Maar dan moet je wel voor de dieselvariant kiezen. De 1.5 dCi eco2-motor (63 kW) geeft de Twingo verrassend veel power: hij trekt vlot op en komt goed mee met het verkeer op de linkerbaan.

De 1.2 16V eco2-benzinemotor (55 kW) heeft meer moeite om op gang te komen. Ook de zitpositie achter het stuur doet enigszins afbreuk aan het rijplezier. De bestuurdersstoel staat relatief hoog en de afstand tot het stuur is iets te groot. Buiten dit ongemak is er echter niets mis met het interieur van de Twingo. Alle instrumenten zijn goed te bereiken en eenvoudig te bedienen. De Dynamique-uitvoering heeft bovendien individueel verschuifbare en neerklapbare achterstoelen, waardoor je óf riante bagageruimte óf royale beenruimte achterin creëert.

Vanwege ruimtegebrek hoef je de Twingo dus niet te laten staan. Voor de prijs trouwens ook niet: de stadsauto is verkrijgbaar voor prijzen vanaf 8.490 euro.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.