'Stadspartij mag niet actievoeren in De Riepel'

Redacteur Den Helder
JULIANADORP

De Stadspartij wijkt zaterdag noodgedwongen uit naar winkelcentrum Dorperweerth. Volgens de partij wil voorzitter Leo Bekker van winkelcentrum De Riepel niet dat de Stadspartij daar handtekeningen inzamelt voor een lokaal referendum.

De Stadspartij is al twee weken bezig om via internet en op de zaterdagmarkt steun te krijgen voor een petitie waarin om zo'n referendum wordt gevraagd. De partij wil daarmee een initiatief van GroenLinks ondersteunen.

De bedoeling was om komende zaterdag in De Riepel te gaan staan. Volgens Marc Nihot van de Stadspartij heeft Bekker te kennen gegeven dat de actievoerders niet welkom zijn. In De Riepel mag geen politiek worden bedreven en kunnen partijen er alleen terecht in verkiezingstijd.

De Stadspartij zegt 'zeer verbaasd' te zijn over het verbod. Zij legt een verband met Bekkers functie als prominent VVD'er en lid van een raadscommissie. Volgens de Stadspartij heeft D66 eerder nog soep uitgedeeld in het winkelcentrum, hield Trots op Nederland er een enquête en heeft de PvdA aangekondigd, eind mei in het winkelcentrum te staan. De Stadspartij noemt het 'onacceptabel' dat een voorzitter van een winkeliersvereniging onderscheid maakt tussen politieke partijen.

De partij kiest wel eieren voor zijn geld en staat daarom zaterdag in Dorperweerth. Tussen half tien en drie uur wordt daar een stand geplaatst waar de petitie getekend kan worden.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.