Nederlaag met perspectief voor basketbalsters BV Den Helder

Casper Duin
Den Helder

De vrouwen van eredivisionist Dozy BV Den Helder werden zondagmiddag in het Belgische Boom keihard met de neus op de feiten gedrukt. ,,Verdedigend waren we niet in staat om deze tegenstander te stoppen’’, verklaarde coach Robert Tinga de 93-75 nederlaag van zijn team.

In Boom beschikte de Groningse coach over acht speelsters en dat bleek tekort tegen de sterke Belgen, die tot de top van hun land behoren. Het eerste kwart werd nog wel met een 20-21 voorsprong afgesloten. Toen er gewisseld moest worden en de bezoekers met een kleinere opstelling moesten spelen, sloeg de thuisploeg meteen toe en werd de eerste helft met een 48-39 achterstand afgesloten.

In het derde kwart kwam de Helderse ploeg verdedigend veel tekort en keek het tegen een 71-49 achterstand aan. Tinga: ,,We waren te laat terug en als we dat wel waren scoorden ze alsnog. Dat was niet goed.’’

In het laatste kwart kwamen de bezoekers nog tot tien punten terug, maar toen was de koek op. Tinga: ,,Onder de borden bleken we kwetsbaar, maar dat had ik wel verwacht. Het is nog erg zoeken, als we inside moeten wisselen. We gaan de beelden eens goed bekijken en dat moeten we de juiste oplossingen zien te vinden. Toch zie ik veel perspectief in deze ploeg.’’

BV Den Helder, dat nog niet kan beschikken over de centers Leonie Kooij en Maxime Essenstam, zou afgelopen zaterdag in eigen huis een oefenwedstrijd spelen tegen het Belgische Waregem. Dat vriendschappelijke treffen werd op het laatste moment geschrapt, omdat de Belgische club geen team op de been kon brengen.

De Helderse eredivisionist vervolgt de oefencampagne komend weekeinde met een trainingskamp in Limburg. Dan wordt er twee keer tegen een Belgische ploeg gespeeld. De voorbereiding op de competitiestart eindigt op zaterdag 12 september met een thuiswedstrijd tegen Binnenland. Dat is tevens de open dag van BV Den Helder waarbij in de sporthal aan de Sportlaan alle teams van de Helderse vereniging worden gepresenteerd aan het publiek.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.