RKAV Volendam lijkt ernst van de situatie niet te beseffen

Redactie Waterland
volendam

Hij kan nog altijd lachen, Volendam-trainer Tijs Schipper. Maar van binnen stak het ’m enorm dat zijn team hem zaterdagmiddag in de steek liet. De 1-2 nederlaag tegen hoogvlieger Odin’59 was terecht, maar had met iets meer voetbalslimheid voorkomen kunnen worden. ,,Gelukkig zijn de uitslagen van de concurrentie gunstig”, zag de Marker het enige lichtpunt.

Want door de nederlagen van Montfoort, Bennekom, Huizen, DFS en Breukelen is er in de kelder van de hoofdklasse weinig veranderd. Alleen Jodan Boys heeft zich even uit de directe gevarenzone gewerkt. Hierdoor behoudt Volendam met nog drie wedstrijden voor de boeg een kans om de directe degradatieplaatsen te ontlopen.

Het wil er bij de Volendammers alleen nog niet in dat het één voor twaalf is aan de Dijk. ,,Anders kan ik niet verklaren dat je in zo’n belangrijke wedstrijd al binnen een minuut op achterstand staat”, verbaasde Schipper zich terecht. Na vijftig seconden mocht Dennis Greuter uit een corner van dichtbij simpel raak koppen: 0-1. ,,De tactiek kon meteen de prullenbak in. Het is op deze manier vragen om problemen.”

Tevergeefs

Odin zat met de vroege openingstreffer in een zetel en kon achteroverleunend toezien hoe Volendam tevergeefs een vloeiende aanval probeerde op te zetten. Tot dertig meter van het doel van Odin-goalie Barry van den Brink was het spel aardig verzorgd, maar dreigend was de thuisploeg nauwelijks.

Sterker nog, Volendam liep in het mes van de tegenstander. Uit een snelle omschakeling werd spits Thom de Vries diep gestuurd. Hij kapte de bal in het strafschopgebied naar zijn rechterbeen, maar vond onderweg de hand van de aarzelend verdedigende Nick Molenaar. Geel voor de Volendammer en penalty voor de Heemskerkers, die benut werd door De Vries.

Tweede geel

Direct na de pauze werd de thuisploeg geholpen toen oud-profscheidsrechter Roelof Luinge – die door zijn overdreven charismatische gedrag een bron van ergernis was – Ron Scheffer zijn tweede gele kaart gaf. Maar ondanks de numerieke meerderheid bleef Volendam slordig en onrustig voetballen. Joey Tol probeerde het van afstand en een kansrijke poging van Kevin Giele werd geblokt.

Even was er hoop toen Daan Ibrahim in de slotfase fraai 1-2 aantekende. Maar een slotoffensief zat er voor de Volendammers niet in. ,,Op deze manier zie ik het vrij somber in”, besluit Schipper, in de wetenschap dat zijn team zaterdag op bezoek gaat bij de aanstaande kampioen Stedeco.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.