Spoedmedicijnen per taxi bij patiënt Schagen

Spoedmedicijnen per taxi bij patiënt Schagen. Foto: Archieffoto HDC Media

Spoedmedicijnen per taxi bij patiënt Schagen. Foto: Archieffoto HDC Media

Redacteur Schagen
schagen

Patiënten uit Schagen en omgeving die zelf niet mobiel zijn en in het weekeinde met spoed medicijnen nodig hebben, kunnen een beroep doen op een medicijntaxi van de spoedapotheken in Alkmaar. Bij hoge nood levert die de medicijnen direct bij de patiënt thuis af.

Dat zegt apotheker Rob de Wolf van de Molenapotheek uit Schagen, gevraagd naar een oplossing voor het al lange tijd niet functioneren van de medicijnrobot van die apotheek aan de Molenstraat.

Deze robot verving in april 2010 de uren waarop de beide apotheken in Schagen niet bereikbaar waren voor spoedrecepten. In de praktijk functioneert de robot niet en wordt er geen gebruik meer van gemaakt.

Op zaterdagochtend kunnen patiënten van 9 tot 13 uur wél terecht bij de Schager Apotheek aan de Nieuwstraat. Daarbuiten wordt verwezen naar spoedapotheken in Alkmaar en Den Helder.

De Wolf ziet geen probleem: ,,’s Avonds en in weekends ben je van Schagen in twintig minuten in Alkmaar. Bovendien worden tweemaal daags, en in weekends eenmaal per dag, spoedrecepten vanuit Alkmaar bezorgd bij de Huisartsenpost in Schagen.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.