Dierbaar

Gerard van Engelen

We kunnen het nu wel vaststellen: Alkmaar houdt van dieren.

Zie GroenLinks die, na de dansende beren en de aapjes, nu ook de pony’s van de kermis wil verbannen omdat ze, met hun gevoelige gehoororganen, knetterdoof worden van de geluidseffecten.

Dat wordt overtroffen door de klopjacht die dierenvrienden uit Oud-Overdie hielden op de mishandelaar van kat Maus. Maus is vermoedelijk eerst stevig geschopt en vervolgens aan zijn staart rondgeslingerd. Die moest daardoor worden geamputeerd. Tips via Facebook leidden naar een vermeende dader die kordaat is klemgereden, neergemept en overgedragen aan de politie.

Hij schijnt zijn daad te hebben gefilmd met zijn mobieltje. Dat filmpje is blijkbaar gewist, maar als het er is, vinden de CSI-jongens het vast.

De aangrijpendste vorm van dierenliefde was echter de grote zoekactie, dit weekeinde, naar Jacky: een zwart, Alkmaars schippershondje dat op 16 augustus wegliep van zijn logeeradres in Zijdewind.

Hij is recent gezien in de wijk Vroonermeer. Na een Facebookoproep gingen tientallen vrijwilligers naar hem op zoek. Zaklantaarnbundels in de nacht. Het geurspoor liep dood bij de Vroonerkroonflat.

Als Jacky wordt gevonden, de pony’s verboden en de kattenmishandelaar veroordeeld, wordt dat een lokale mijlpaal.

Op de Kippenvelschaal.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.