Nieuwe wandelcassette krant

 Gradus Lemmen van Natuurmonumenten bekijkt het eerste exemplaar. Foto Studio Kastermans

Gradus Lemmen van Natuurmonumenten bekijkt het eerste exemplaar. Foto Studio Kastermans

Ron Amesz

HDC Media, uitgever van het NHD, brengt deze week deel 2 op de markt in de serie 'Wandelen in Noord-Holland'. De redactie hield het eerste exemplaar ten doop samen met Gradus Lemmen van Natuurmonumenten, beheerder van het Naardermeer. Rond het aller-oudste natuurmonument van Nederland is een van de in het boek beschreven wandelingen uitgezet.

De eerste 250 abonnees die via de krant bestellen (bestelbon uit de krant of www.boekenvandekrant.nl) ontvangen de door de provincie Noord-Holland samengestelde uitvouwbare wandelkaart 'West-Friese Omringdijk, je koike d'r je ouge uit'.

Robbert-Jan Witte, uitgever 'Boeken van de Krant, meldt dat de belangstelling voor de eerste wandeluitgave groot was. Witte: ,,Nummer twee kwam tot stand na de enthousiaste reacties die er waren op de eerste. We hebben bij de tweede editie gekozen voor een mooie spreiding van wandelingen over de provincie.''

Het is een ringband met 45 uitneembare route- en informatiekaarten. De thema's zijn Den Helder/Texel, Schagen, Hoorn/Enkhuizen, Alkmaar, Kennemerland, Zaanstreek, Waterland/Amsterdam, Haarlem/Haarlemmermeer en Hilversum.

Elke wandelregio krijgt een beknopte cultuurhistorische toelichting en elke wandeling gaat gepaard met facilitaire informatie over begaanbaarheid, afstanden, aanwezige horeca en bereikbaarheid. De cassette is bij alle boekhandels te bestellen. Ook is hij te koop via de boekenverkoopwebsite van deze krant www.boekenvandekrant.nl.

Wandelen in Noord-Holland 2, uitgever Boeken van de Krant (HDC Media), samensteller Ron Amesz, winkelprijs €17,50,

ISBN 978-90-77842-57-7.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.