Marco Bezoet de Bie wint logowedstrijd Texel 600 jaar stadsrechten

Het winnende logo. Illustratie: Marco Bezoet de Bie

Redactie Helderse Courant
Texel

De logowedstrijd die was uitgeschreven in het kader van 600 jaar stadsrechten is gewonnen door Marco Bezoet de Bie uit Den Burg.

De stichting ’Texel 600 jaar Stad’, die bezig is met het feestprogramma voor volgend jaar, heeft nu een gratis logo voor promotiedoeleinden.

Na een algemene oproep kwamen er elf ontwerpen binnen. De jury selecteerde er vier waarop vorige maand online gestemd kon worden. In totaal werden 324 stemmen uitgebracht. Het logo van Marco Bezoet de Bie kreeg de meeste stemmen: 106.

Naamsbekendheid

Hij wint hiermee volgens de organisatie naamsbekendheid en krijgt een prominente plaats voor een evenement naar keuze tijdens de viering van Texel 600 jaar stad in 2015.

Bezoet de Bie werkt als fiscaal adviseur en jurist en is daarnaast freelance ontwerper. Hij maakt vooral animaties en illustraties.

Symbolen

Van Texel maakte hij een soort wereldbol met tal van symbolen. Zo staat het schaap in de groene helft voor de landbouw. De kotter in het blauwe vlak symboliseert de visserij en de afhankelijkheid van de zee. De tekst is aan de rand van de cirkel geplaatst: ,,Een kleine hint naar de eigenzinnigheid van de ’stadsbewoners’’’, aldus de ontwerper.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.