Helderse motorracer vol goede moed naar België

Joshua Das. Archieffoto

Joshua Das. Archieffoto

Casper Duin
Den Helder

De Helderse motorracer Joshua Das reist vrijdag vol goede moed naar België af. Met een driedaagse wedstrijd in Mettet bereikt de tiener de finishvlag van een sterk debuutseizoen in de interklasse van het Supermoto-racen.

Das maakte dit seizoen voor het eerst zijn opwachting in de eerste divisie van de Supermoto, de sportieve mengelmoes van wegrace (zeventig procent) en motorcross (de resterende dertig procent). Waar veelzijdigheid wordt gevraagd van de coureur en diens materiaal.

Talent

In die wereld van asfalt en gravel komt het talent van Das goed tot wasdom. Niet voor niks sloot de Helderse rijder zijn eerste jaargang in de interklasse direct af bij de beste vijf rijders van de Open Nederlandse kampioenschappen (ONK). Die vijfde stek betekende voor Das bovendien een klassering als tweede Nederland in het veld waar ook toegang is voor buitenlandse rijders.

De naamgever van Joshua Das Racing wist die vijfde plaats te consolideren tijdens de afsluitende rit van het ONK in Valkenswaard. Waar hij eerst de dertiende trainingstijd neerzette. In de eerste race van het tweeluik in Noord-Brabant wist Das zijn positie prima te consolideren. Hoewel de wedstrijd even werd stilgelegd, passeerde de Nieuwedieper de meet als dertiende.

Passend slot

In race twee boekte Das al snel enig terreinwinst, maar op de cross moest hij weer enkele plaatsen prijsgeven. In een spannende slotfase, met diverse positiewisselingen, behoudt hij zijn klassering. En weet zodoende zijn vijfde klassering te handhaven. In Mettet hoopt Das de komende dagen voor een passend slot van zijn debuutseizoen in de inter-klasse te zetten.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen